Tuesday, December 15, 2009

Langit dan awan Perak






pics langit masa kat perak :)

Wednesday, December 9, 2009

projek rahsia dalam makmal komputer


suatu hari, syae seludup laptop mini dia ke sekolah..
kmdn masa EST masuk makmal komputer.
projek rahsia dilakukan di bahagian blkg makmal. xtaw la teacher pasan ke x, sbb ktorg gelak2 kuat gak..
ehem, dan projek rahsia tu ialah bergambar guna webcam laptop! ;D


pic yg dah syae edit.
mu'az pose seksi sgt, pakai specs baru ok sket.
batang hidung tu sgt sesuai dgn ko la zharif! ;D
x adil, syae n tajul dapat pipi comel


uh.. saffa dah mula baca mantera,
sbb tu pic ni gegar.


welcome shafiq, anas ke projek rahsia kami..
alamak, mu'az dah hampir terbenam..
hehe, syae hilang.


arghh! mampat! padat!
aku n syae da hilang dr pandangan.
nad n roy baru muncul..


masa ni semua nak masuk dlm webcam sampai tolak2..
sbb tu zaim penyek ;P
tajul sedang dipenyek oleh syae pun masih sempat posing.


dan pic seterusnya sepatutnya ada zufar.
tp bila zufar dtg laptop terus hang.

ada 2 kemungkinan je leh jd mcm tu..
(a) webcam penat snap pic wajah comey kami
(b) laptop takut dgn badan tough zufar

agak2 jawapannye (a) or (b)? :)

Hari terakhir exam dak sains

"masa telah tamat. calon sila berhenti menulis. kertas akan dikutip sekarang. pelajar2 diminta bersabar, saya tahu ramai pelajar sains dah habis exam hari ni. sila duduk dulu, kertas akan dikutip skrg"
-ketua pengawas dewan BH121

haha. bolded words tu perkataan yg ditambah khas untuk semalam :)
muka sume dah disirami sinaran pencahayaan agung je..


ni, aku tak tahu apa motif dorang..
xpe la, badan sume tough, x sakit kowt.. :P
fiq, ko ragu2 nak join dorg ke?
ahah, farid tertinggal.. :D


gee! sopi mmg ngah posing masa aku snap pic neh!
ptt la smlm dia perasan sorang2 ingat aku nk snap pic dia, pdhal aku nak snap suasana manusia bersepah.. (err.. bersepah?)

alaa.. tak sume girls yg ada..
btw, knp aliyah tetiba super tinggi? :D


ni.. saat2 kekecohan semasa ramai2 memberi arahan kps jurugambar
aku suka pic ni, comel :)
papehal pun, Farah n Yang dah posing awal2..


ni otw balik, nak ke pagar..
ta, muka ko seksi..
n sopi, ko nmpk poyo.
n me, hehe! ;D


yes.. i'll miss this.
akhirnya kita 4 org ada dlm 1 pic!
sedar x sedar kerana kejiranan tempat duduk dlm kelas buat kita rapat thn ni kan? :)
dari kiri: raidah, aku, tajul, syafieqa.

saaaayang korang! XOXO ;)

Sunday, November 22, 2009

Bila sopi lupa sign out ym

Dah tumpang online kat fon/laptop kawan, jangan lupa sign out! atau akan jadi perkara yg tak disangka.. hehehe

sopi pinjam laptop syae, (sbb farah tak bawa laptop hari ni)..
maka? sebelum pergi makan dia lupa nak sign out Yahoo Messenger.. hi3.. (nasib baik ko da sign out Myspace)

aku dan syae tengah tengok youtube, bila ada sorang mamat ni buzz.. (kitorang x perasan yg YM dia on):

"oit sopi! g study, lepak dgn awek je eh" (lebih kurang la ayatnye)

aku dab syae saling berpandangan..
yaya: apa kita nak buat neh?
syae: erm...

syae taip 'sori.. sopi kuar makan.. ni mak dia'
mamat tu: oh, sori..

yaya: eh? sape awek sopi?
syae: ahah! hehehe.. *mula menaip lagi
yaya: hehe.. sign out je la..
syae: kejap2.. pasni.. jom tengok apa jawapan mamat ni..

sopi ada awek ke?
eh, gurau je..
kamu ni kawan rapat dia?
*** sign out.. ***

syae: haha, alala kesiannye dia.. :P
yaya: heheh, mamat tu da gelabah, terus sign out :D

haha, nasib ko baik sopi~

btw, trimas kat sopi sebab tunjuk vid best punya.. haha, aku suka vid ni :D
http://www.youtube.com/watch?v=0N1_0SUGlDQ

Thursday, September 17, 2009

Majlis berbuka puasa SMKS7 2009


Tahun lepas tak pergi, so tahun ni pergi la.. memula rasa macam malas.. yela, still dalam minggu exam kan.. tapi tak dapat tahan hati bila syae buat mata bersinar (mcm dlm komik shinchan) memujuk ku supaya datang juga. haha.

Kitorang secara sengaja pakai baju kurung ungu.. nasib baik corak lain2 kalau tak dah boria.. warna ungu pun lain sikit..

sorry tangan shaky

Memula pergi daftar kehadiran, lepas tu sorang 1 dapat pek berbuka puasa ni. ada sebiji oren, air kosong, air kotak, kurma, dan kuih dua ketul..

lepas dah berbuka tu, eh? takkan ni je kot? uhuhuhu lapar~~.. barulah dengar ustaz buat pengumuman kata makan besar lepas magrib *lega*

pek berbuka puasa

masa solat magrib, ramai.. masa makan nasi beriyani khulafa, uh~ bertambah ramainya...
tapi masa solat isya', eh.. knp mcm kurg 1 saf je? dan masa solat terawih.. aik? hilang separuh dah? ish3... :P

solat terawikh laju giler.. kul 9.30pm dah habis!

oh la la... sangat excited, 3 oktober ada majlis sambutan hari raya untuk dah SPM n PMR pulak! yay~ pakai baju raya g skola~ :D so looking forward for it ;)


Monday, August 31, 2009

Belated birthday presents




Kepada iz, trimas atas hadiah anda! ;)

tak lupa juga kepada noa yg menaja beg, dan awi yg kasi choc snickers.
trimas3!! :D

aku suka semuanya.. for me, it's never to late for b'day presents hehehe :D


untuk memenuhi permintaan encik apple, tadaa~ yay muat sangat!



Yay dapat baju baru :-D

Study group dengan geng seri iskandar


Hari sabtu lepas, kami sekeluarga balik perak. Yay~ Ku pergi library seri iskandar, dah janji dengan qie nak group study :-D

erm. 1st time jumpa iz face-to-face sejak ku pindah ke shah alam. selalunya sms, dan chatting je. waktu masuk pintu library tu, tengah ku tanggalkan kasut, tetiba ada orang kata "hai.."
aku pun pandang la, dalam kepala "mamat cina mana lak neh?" wakaka! xda la, aku kenal la ko iz. takkan la bestfriend sndr x kenal kan.. cuma ko dah tak berapa serabai, tu yg aku tak cam sangat tu. kan form 2 dulu kan ko serabai.. :P

Apa-apa pun, lepas aku dah tak mamai tu, perasaan gembira gila.. yay~ jaket wane merah! nak salam! nak peluk boleh tak?! hahaha! gila ah, sebelum hilang kawalan baik aku pergi letak beg dulu :D

"sejuk sangat ke?" iz tanya. tak ah, aku pun tanggalkan jaket dan stoking, peh panas lak. lupa yg library Seri Iskandar tak sejuk beku mcm library Shah Alam. hi3.. then aku lak tanya "sejuk sangat ke?", dia diam je. dah nak balik tu masa kena tiup angin baru aku taw knp dia pakai jaket, nak cover pakai sport singlet. hahaha. aku ingat ko pakai tshirt biru ;D

memula sampai, mak aih, ramainye kawan2 lama.. hoho. memula nak duduk meja panjang tu dgn dorang tapi pastu pindah meja kecik, mahu ajar qie subjek sejarah dulu sebab dia nak balik kul 11pagi tu. cik adik kita ni asyik la kena sumpahan buku sejarah, maka perkhidmatan cik aira diperlukan. smpat la ajar sub-topik maritim dan agraria. 

lepas qie pulang, ku pindah semula ke meja besar (takkan nak layan perasaan duduk sesorang kan). memula buat latihan sejarah, then addmath. kalau qie kena sumpahan buku sejarah, aku lak kena sumpahan buku addmath.. bila addmath dibuka, dunia jadi kelam, angin datang bertiup-tiup suruh tidur.. Sebelum ia terjadi, datang encik addmath. yay~ berusaha lah encik addmath-ku mengajar soalan2 yg bagi dia "piece of cake" kepada cik-sayur-addmath.. ngahaha, lepas je 3 soalan, terus tutup buku. sori ah encik addmath, i really hate addmath =='

tukar pulak buat latihan math. yay~ i love math. encik addmath geleng kepala, katanya "addmath kena ada strategi, cikgu kata, jawab mana yg boleh, tinggalkan mana yg susah". uh oh, kalo gitu.. aku tinggalkan sume la? ada boleh tak? :P papepun, trimas encik addmath kerana berusaha mengajarku!

lepas je kul 4 petang, bebudak semua dah hilang tumpuan, maklumlah, otak da penat. maka mula la keluar cerita lawak. daripada kisah pasangan bahagia yg mungkin nak jual anak, pembunuhan kejam ke atas kucing yg tak berdosa, cik abang yg selamba minum masa ramadhan sbb nak test air panas ke tak sblm masuk waktu berbuka kat surau, tertido tiap kali terawih, sampai la kisah kerjaya akan datang jika rambutnya terus membesar.. semula cerita lawak sampai sakit rahang nak tahan ketawa! :D










Thanks guys. Seronok dapat jumpa kawan lama dan study bersama :)

Saturday, August 29, 2009

Rangka tulang yang popular di makmal sekolah


Lepas habis kelas bio hari tu, semua bajet manja kat mr. skeleton, tengok, mr.skeleton dah senyum lebar.

skeleton ni sering dimanjakan, manja sgt sampai dua2 belah tulang tangan dah hilang.. kesian..

tahun lepas ms mr. skeleton masih ada tangan, sopi pernah menari dgn dia. peluk2 la.. sampai bergoyang2.. haha. kitorang gelak tak ingat dunia tengok dia menari dengan mr.skeleton. Pastu mu'az pula setting tangan skeleton tu naik ke tengkorak la, bercekak pinggang la, kaki bersilang XD

aii kenangan.. :)

Sunday, August 23, 2009

Lupa dah ramadhan hari ni

tata: yaya, nak fisherman's friend 1! :) :D

yaya: fisherman..?.......*pandang*..ko tak puasa ke tata?

tata: *blur*

yaya: hr ni kan hr ptama puasa..

tata: *sedar* a'ah la! alamak! aku lupa! asal aku minta? ahhh!! *panik*

fafa: eh, lib la. syyhh.. (tp join gelak jugak)

syah: haha. aku pun pk mcm nak minta gak bila dgr ko minta ;D

yaya: yih? :P

*lawaknya, 5 minit kemudian masa mengembur pencil case nak cari pen, jumpa 1 paket fisherman's friend! lupa nak kuarkan dr pencil case ms sahur td! LOL

syasya: ha! kantoi tak pose!

nalnal: ayookk!..

yaya: hey, org pose r.. terbawa je =='

Thursday, August 13, 2009

Puteh & co.


Kekucing Mak Ngah comel! ;3


Puteh


Isteri Puteh


Lunch date


Anak-anak mereka


Ni fav ku


Anak kucing Mak Ngah


Mak Ngah ada anak kucing baru! Ingat tak si Puteh dulu? Puteh dah 'kawin' dengan kucing betina warna oren. Awwhh. Berikut gambar yang mama tangkap masa dia melawat Mak Ngah -- ku tak ikut sebab sekolah :( 














Comelnya alahai. Dengar cerita sekor dah mati, cuma tak tahu which one :( Alaa. Harap mereka masih ada masa ku melawat Mak Ngah akan datang. 


Friday, August 7, 2009

Lawatan ke Bukit Malawati, Kuala Selangor (part 2)


syae sgt excited merakam gambar kawan2 yg bergayut atas pokok tu. hoho

tajul, monyet2 tu dari tadi usha ais loli ko..


aik.. mcm kedekut je.. kasi la sket kat monyet tu.. :P

amir loves nature

budin vs. monyet

mu'az vs. monyet

seth vs. monyet (kat belakang)


dorang pakat gelakkan ketua monyet



"jump! i said jump!" but the monkey doesn't jump..

oh-no.. tajul kena attack!

main aci kejar

apsal gaya mcm sopi? :P

"good boy..sit!"

cey.. monyet dah dgr ckp..

bajet mcm pirates of the carribean..

alamak! aizat dah kena makan dgn monyet! :P