Monday, March 30, 2009

Makan seafood kat Restoran Tasik Indah Shah Alam


Hujung minggu hari tu pergi makan kat sini..

Restoran tasik indah (restoran seafood yang terapung kat tasik shah alam tu)

dan inilah semua lauk yg kami satu famili makan:

sotong goreng tepung
butter prawn

siakap masak asam
kailan ikan masin
tomyam campur


Paling best kat sini ialah lauk butter prawn! Unik sebab ada sesarang ranggup tu (bancuhan telur+butter yang dimasak atas api besar bila minyak dah bebetul panas). Recommended! Susah nak jumpa butter prawn yang ada sarang telur tu. Tempat lain biasanya lauk butter prawn dia berkuah butter atau rasa manis (ada susu manis).





Terima kasih mama sebab belanja kami makan sedap :9
Tahniah dah lulus pengesahan jawatan tetap :-D


Saturday, March 28, 2009

Pertandingan Drama Bahasa Inggeris 2009 (peringkat zon) Shah Alam


Pertandingan yang ditunggu-tunggu telah tiba! SMKS7 seperti tahun-tahun lepas tidak melepaskan peluang untuk bertanding. Mana boleh kasi SMKSSAAS dan SMKS9 menang mudah kan? Muahaha.


The cast of the Tell Tale Heart


Habis je bertanding, terus je tshirt ni kena conteng



Okay, kita recap sebelum pertandingan dulu.


Masa latihan kat sekolah:

Nina (kiri) dan farah (kanan)


Zainal tengah bermanja dengan woogly the bebear


shy tengah cuba wheelchair







cik tajul~


tengah ready nak hulur set teko & cawan bila babak drama tiba


Pergi survey pentas kat SAMTAJ (lokasi pertandingan) sehari sebelum pertandingan:

tajul menari laju sangat XD


okay, pentas lulus mengikut piawaian cik tajul


Jap, recap 3 hari sebelum pertandingan pula:


kenapalah kita setting kamera membelakangkan cahaya eh?


zainal nak lain daripada lain


tengah berlatih ni


pelakon tengah tunggu giliran nak masuk babak dorang


kill! kill! kill!


dah bosan menunggu keee


pergi main props bila dah bosan menunggu


Sedutan salah satu babak dalam drama kami:
















penonton setia










Okay dah-dah la recap gambar sebelum pertandingan.

Tengok ni pula.....


HARI PERTANDINGAN!!!



aizat:
its a bird!
its a plane!
its superman!

hidayah:
mana weh? bukan tu awan?

amjad:
bila aku nak hbs make-up kalo mcm neh?




evil jaynal


farah the policewoman


mu'az the man


semua kena paksa mekap, tak kira jantina! XD

dah cukup putih ke tak?


jaynal is applying "some" make up 


jaynal be like "Bila nak habis ni?"


Fareena the asst. director aka asst. stage manager


GILIRAN KAMI UNTUK BERLAKON!

Tell Tale Heart








baru lepas "bunuh orang"

ajk props tengah set up barang atas pentas



DAH HABIS DAH!

After show:




SMKS7 telah berjaya mendapat tempat ke-3 dan memenangi skrip terbaik dalam pertandingan drama BI peringkat zon Shah Alam.. Kami kurang markah kat sound effect je, sayang taw, sikit je lagi nak dapat no.2 :'( But oh well..



credits for all! ;D

the original cast:
aizat
fareena
hidayah
tajul
muaz
zainal
amjad
shairah
farah
amir
anas




Thanks guys!
XOXO