Sunday, May 31, 2009

Video: Lembu kau

Video: Geli mat

Saturday, May 30, 2009

Sambutan hari guru SMKS7 2009


Seperti yg dirancang, hari ni sambutan hari guru. kenapa buat hari ni? sebab 16 mei 2009 kami, pelajar SMKS7 masih sibuk exam.. ikuti sebahagian cerita, maksud aku, gambar2 di bwh :)


ni masa sukaneka..


cikgu sibuk main straw


Acara bola jaring (tapi boys lawan cikgu lelaki):

ku suka gambar ni, amjad macam tengah gimnas bola dan mu'az macam tengah menari)







Futsal (girls lawan cikgu perempuan):








Persembahan:



credits to one n abbas td. best la one nyanyi n abbas main gitar ;)
credits also kpd girls band td, best2.. and boys band yg muzik sedap tahap terbaik utk umo korg yg msh muda (tp suara vokalis kena kasi lg praktis ye dik!) ;p
oh, persembahan guru yg aku rs plg menarik.. hehe. ms menari twist! dan masa catwalk! cey2 cikgu.. :D

Saturday, May 23, 2009

RIP nota enzyme tajul

Sebelum bio paper 2, kelihatan dua orang pelajar 5sc1 sedang bersidai di atas tembok bukit sebelah kelas mereka..

"can i borrow ur book? or u wanna read 1st?" tny tajul nadia
"why don't we read this together. save time" jwb nur hidayah..
maka nur hidayah mengeluarkan segala helaian nota kaki bio kesayangannya dari buku hot pelangi lalu diletakkan di sebelah.

sedang mereka membaca, datang saufi. tak berapa jauh daripada mereka, dia meludah ke bawah.
"oit! nak meludah g jauh2 la" marah hidayah.
"jauh la ni. bukan dekat dgn korg pun" jwb sopi.
"xda tempat lain ke? kat belah pokok tu kat leh"
"jauh sgt watpe, benda da nak kuar"

dan angin tiba2 bertiup kencang..
menerbangkan sehelai nota kaki enzymes milik tajul..
"oh! ah.. nota aku! eh! ey!"

terbang. terbang. terbang..
"tidak..! sini. sini.."

terbang. terbang. terbang.
"ah.. eh.. jangan. jangan. jangannn!"

dan.. ia mendarat..
betul2 di atas rumput di bawah tembok.

di atas rumput itu..
rumput yg kena ludahan sopi.

"gahhh! tidak! kenapa kat situ? ko bawa malang ah! nota feveret aku.. enzyme lak tu!"
T_T

"sopi! g kutip!" marah tajul dengan ekspresi marah-gelaknya

"ko nak smula ke? dah kena dah tu. tengok. elok2 je dia tutup. ko nak ke? kalo nak, aku turun sekarang" sopi menawarkan bantuan tulus ikhlas.

"......isk.... hmm.. xpe la.. bye2 nota..."
*pasrah*