Thursday, January 28, 2010

Eimi si kucing


Nama kucing ni Eimi. Kawan sepejabat mama bawa seekor kucing betina hari ni ke pejabat. Dia nak kasi kat kawan dia lepas habis kerja nanti.




Eimi ni dulu kucing orang lain. Tuan pertama dia dah meninggal dunia, so anak buah orang tu bela. Tapi pastu anak buah tu kasi pula kat kawan pejabat mama. Tapi tak dapat nak bela lama sebab anak kawan tu pula alergi dengan kucing. Kesian Eimi asyik tukar tuan :')
















Tuesday, January 12, 2010

The Star edufair @ KLCC


ahad hari tu pergi klcc dengan qieqie, ada edufair :)
bestnya bila kat sana dapat jumpa iz, awi dan kembara juga :D


pintu masuk edufair



Baru lepas makan roti free pemberian MIB :P


Bergambar lepas habis tawaf semua 5 dewan edufair!

rupanye edufair ni macam edufair kat midvalley hari tu gak, yang IPTS dan overseas punya tu. Ku sangka edufair ni lain la, ada IPTA ada gak ke.. IPTA yg join edufair ni leh kira dgn jari je.. huhuh.. tapi banyak la info tentang courses untuk dibuat rujukan..

ada skali tu kat booth 1 kolej ni, tanya psl architecture.. course yg qie minat.. bla3.. lecturer tu menerangkan. yg xleh blah nye, lecturer tu pasan muda.. asyik lak "abang ajar archi ni.. bla3". abang? umur macam mid30 je? hehe. tu xpe lg, skali tu aku agak keliru antara archi n interior design.. dah, dtg sorg lg lecturer menerangkan. yg ni lg xleh blah, asyik la bebel memanjang mcm ngah wat kuliah.. ayak! aku just nak taw serba sikit je.. haih.. :P

lps edufair kali ni.. aku rs minat aku lebih cenderung kepada MLT (Medical Laboratory Technology). alaa.. keje yg dok dlm lab tu.. cthnye, org yg wat ujian test darah tu, kan kalo g wat test darah, ada sorg yg akan amek darah kita n test.. itu la! hehe aku nak sahut cabaran cikgu nazura. err.. dia x cabar pun sbnrnye.. ms kat kelas dulu, dia ada cerita psl arah tuju classmates dia semua.. beliau dulu pun pljr sains tulen. tp hny 30% classmates nye yg betul2 lanjutkan pljrn ke sains. so, beliau kata maybe kelas ktorg pun hny 30% je yg sambung sains ms di U nnt aku nak jd antara 30% org tu! :D skrg ngah pk, nak MLT ke? vet? microbiology? hmm.. pening2.. xpe, ada 2 bulan lg nak fikir.. bergantung gak kat result SPM.. haih.. =='

uh oh, ada gak terserempak dgn anas anak haslan :D tiap kali serempak kat klcc, mesti dia kata..

"dayah, kata nak blanja mekdi?"
"dayah bila nak blanja mekdi?"
"dayah, mekdi!"
"dayah, blanja la mekdi!"

buat aku terfikir.. bila pula aku kata nak blanja dia mekdi? =='