Sunday, February 14, 2010

Bubur nasi taman sentosa johor


Kalau ke JB, jangan lupa singgah di taman sentosa untuk menikmati bubur nasi yang paling popular di malaysia~




kalau makan macam tu je mmg tawar.. yela, just nasi bubur kosong (masin pun tak). kena campurkan sume bahan sampingannye spt kangkung goreng, telur masin, sambal, ikan bilis goreng.. pergh! sedap tak terkata!

:D :D :D


Tak lupa juga otak-otak :9



otak-otak ni diperbuat daripada isi ikan. jgn risau, xda secebis pun otak hidupan lain walaupun nama makanan ni otak-otak :) paling sedap memang otak-otak johor la, negeri lain takleh challenge. hehe. Dah la wangi, isi tebal pula tu. 


Monday, February 8, 2010

festival layang-layang 2010 @ bandar dato' onn

festival layang-layang 2010
tempat: bandar dato' onn, skudai, johor
tarikh: 6-8 feb 2010
penyertaan: antarabangsa


hello~ aku baru balik dari johor. hjg mggu lps gi JB, ada kite festival. best giler!

tp kan.. fuh, penat! flight delay smpai 2 1/2 jam malam berlepas tu, sbb nak tebus kelemahan, well.. plane dari macau ada problem, sbb tu delay, pihak air asia kasi burger+air free.. ho2..
utk isi masa lapang kat airport, tonton mr.brain (takuya kimura berlakon! yay~).
tp pastu laptop hbs bateri.. alaa.. bateri hbs lak.. plak! plak! nak sambung wayar laptop! ahah! jumpa! err.. mcm ada niat jahat (xda la jahat kot?), nak sambung wayar laptop kat suis tepi pintu tu, tp mcm da byk je sambungan wayar2 kat situ, xmaw amek risiko! tetiba black-out 1 airport kang, x naya kena belasah dgn penumpang2 yg da layu tunggu lama sbb delay flight? huhu..

stay rumah mak long kat kulai. esoknye, gi bandar dato' onn kat skudai. skudai ni leh kata antara kulai dgn JB la (kalo ikut kefahaman aku, nk taw lebih tgk peta sbnr :P )..

sampai je kat festival layang2 tu.. uwaaaaaaahhhhh~~~
lawanye! lawanye! lawanye! Am I in heaven??
*dush! aduh, sakit!(langgar batu)
oh, saya masih hidup :)
geee.. tergamam dek pemandangan yg indah.. langit yg cerah. cuaca yg baik. angin yg damai. layang2 yg terbang riang.. walahh.. best sgt! :D



bagaikan lautan atas darat! yay~


alalaa.. comelnye ladybugs!


wahh.. singa yg hensem!
(lg hencem dari iz yg berzodiak leo. hahaha)


say "oooooo~"


woot! wooot!



uwah! lari! cobra dtg!


cantikkkkkk!


nama layang2 ular tu mmg 'cobra'


gyah! comel!



pesal dr td asyik pic cobra je?
(cobra: dah ko yg snap pic aku)



ada bebear lanun kat blkg tu! :P


ikan pari yg cantik.. mcm pari2? :)



sotong! leh wat sambal sotong. sedap!
(sotong: weh, aku layang2 3D! bkn sotong betul!)


ni dia bebear lanun!


yih.. pe tu?
btw, langit sgt lawa!



eeh! pakcik tu mcm nak terbang sama je?


ketam! ketam!


wau pun ada! :)


pak cik yg main layang2 besar ni buli aku,
dia main supaya layang2 ni kejar aku dgn jarak rendah!
takut!
(oh aira, spe soh ko berkeliaran tgh2 padang..)


KFC?
gin! majikan ko! :D


brunei punya!


mcm menakutkan kan?


puff! comel!


yah, koleksi wau tradisional :)


pak cik ni baik. dia kasi aku main wau dia :D


yay~ ngah main ni! cayalah, wau aku plg tinggi!
(tp pastu tali wau berbelit dgn layang2 lain. kalo x kerana pakcik td selamatkan, hbs sume layang2 kat padang tu terjunam jatuh. sori! T_T )


layang2 lain: fuh, selamat! aira dah berhenti main.


wahh.. layang2 gabungan? =='
(lupa nama betul dia)

lembu! haha. kurusnye


layang2 enggang milik team jepun


layang2 ikan koi dari jepun


tengok layang2 burung tu je taw.. ha3


"oooooooo~"


katak! :D


ehehe.. lawak :D




woosh! turtle!


jambatan ke langit :)


roket?




sempena tahun baru cina_harimau!
siap berasap-asap lg taw :D









best sgt! nak gi lagi! best! best!

spjg hari tu aku merayau 1 padang dgn sng hati, tengkuk sampai sakit sbb asyik mendongak (tp x pduli).
balik dr kite festival, kulit teruk kena sunburn. ugh! muka merah2 mcm org ngah mabuk :P tangan bengkak! myb sbb main wau dgn gembira, dan merayau tengah padang ikut pakcik2 pemain layang2 terbangkan layang2/wau baru.

mama sgt lama temu ramah pakcik2 layang2/wau utk research dia, bosan oh, baik merayau tgh pdg. hehe. snap pics banyak2.. yay~ best! best!
bila dah petang, baru la ramai pengunjung dtg. masa tu baru la ada pak guard garang yg kawal org dr masuk padang tengah.. tp x kesah dah, sbb ktorg da nak balik. hehehe.. aku dah puas jalan2 sampai hujung padang *eksyen*

k, smpai sini je la eh. t aku cte sal bubur sedap kat taman sentosa, JB lak.. ;)
tata~